• B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 01
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 02
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 03
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 04
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 05
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 06
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 01
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 02
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 03
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 04
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 05
  • B280 FORMER-BURRESI-HOSPITAL-RESTORATION 06

Former Burresi Hospital restoration

Country Italy-Toscany
Client Comune di Poggibonsi-Settore opere pubbliche
Beneficiary Ministry of Public Works of the Republic of Tunisia
Services provided Final design;detailed design; Supervision of works
Period of execution 06/2009 – 06/2012
Construction cost € 6,912,795.40
KEY FACTS / KEY DATA

2,644 Mq Distribution layout:

School of Music
Youth Centre
Documented historical activities
Documentation Centre for Twentieth-Century History and Culture
Municipal Library
Municipal Picture Gallery
Multi-purpose room



EXPLANATORY SUMMARY

The remodelling of “Villa Burresi", for more than a century the hospital of Poggibonsi, includes the rearrangement of all floors, with the aim of obtaining through a new arrangement of premises a complex with multiple social, cultural and educational functions, aimed not only at young people, but all other potential users.
 Outdoor spaces will also be requalified to create an indoor-outdoor continuity, particularly with regard to events, musical activities and a youth centre, aimed at furthering social integration and aggregation.

THE PROJECT: CHALLENGES AND SOLUTIONS

The building is bound by the Superintendence for Historical,Artistic and Ethno-anthropological Heritage and its conservation and architectural integrity have been safeguarded in both consolidation and conversion works. Remodelling works also aimed at static structural improvement in harmony with its character, while structural works have been designed so as to have no direct impact on the quality of inside spaces. The project includes the maintenance and restoration of all the building’s principal architectural features, as well as the reintegration of original architectural elements missing or deteriorated.
The structure’s new spaces have been arranged for :

  • documented historical activities, Municipal Library, Municipal Central Archives, Documentation Centre for Twentieth-Century History and Culture of Poggibonsi
  • artistic and historical activities, Municipal Picture Gallery
  • Art Education, School of Music
  • Experimental educational activities, Youth Centre

The aim is to maximize the use of this area by the population, with flexible spaces for different needs and requirements, as well as creating a synergy among the spaces themselves.

SERVICES:

Provided in collaboration with ABDR

  • Final design
  • Detailed design
  • Safety coordination during the design phases
  • Supervision of works
  • Misura e contabilità lavori
  • Safety coordination during the execution of the works


Lottiassociati Logo 50© 2011
LOTTI INGEGNERIA S.P.A. VIA DEL FIUME, 14
00186 ROMA - ITALIA - P.IVA 00956841001

Webmaster / Cookies Policy / Area riservata


LottiAssociati Oice small Logo 60

Lotti Ingegneria S.p.A. is member of Oice, a FIDIC Member Association

  • Lotti Ingegneria S.p.A. is member of Oice, a FIDIC Member Association

ISO 9001 COLDNV GL Environment